Vragen

  1. Zijn alleen de archieven en collecties van de archiefdiensten te doorzoeken?
  2. Kan ik ook zoeken in de teksten op de website zelf?
  3. Kan ik álle informatie uit de archieven en collecties via Uw zoekwoord vinden?
  4. Kan ik de zoekresultaten beperken door op het kaartje een gemeente aan te klikken?
  5. Kan ik alleen zoeken via het zoekformulier of het kaartje van de regio?
  6. Is het mogelijk om alleen in één bron te zoeken en/of per archiefdienst?
  7. Kan ik op GooienVechthistorisch.nl mijn stamboom uitzoeken?
  8. Wat gebeurt er met mijn e-mail aan info@gooienvechthistorisch.nl ?
  9. Wat gebeurt er met mijn gegevens bij aanmelding voor de Nieuwsbrief en voor Mijn dossier?
  10. Kan ik onbeperkt gebruik maken van de beelden die ik vind op GooienVechthistorisch.nl?

 

Vraag 1

Zijn alleen de archieven en collecties van de archiefdiensten te doorzoeken?

Nu zoekt u nog alleen in de archieven en collecties die door de twee archiefdiensten worden beheerd. In de toekomst kunnen ook andere erfgoedinstellingen in de regio, als zij dat willen, hun collecties via GooienVechthistorisch.nl site laten doorzoeken.

terug naar boven

Vraag 2

Kan ik ook zoeken in de teksten op de website zelf?

Momenteel zoekt u zowel in de databases van de archieven en collecties van de archiefdiensten als in de content van de website. Content wordt in het zoekresultaat genoemd als 'Artikelen'.

terug naar boven

Vraag 3

Kan ik álle informatie uit de archieven en collecties via Uw zoekwoord vinden?

U vindt beschrijvingen waarin uw zoekwoorden voorkomen. Veel informatie over allerlei onderwerpen is ook te vinden in series correspondentie, notulen, besluitenlijsten en resoluties. De inhoud daarvan is niet beschreven. Soms zijn er indexen op gemaakt. Het is daarom verstandig ook deze series bij uw zoekactie te betrekken. In de nabije toekomst zullen ook de indexen en klappers via de site raadpleegbaar zijn. U kunt de series vinden op de website en raadplegen en doorzoeken in de studiezalen van de archiefdiensten.

terug naar boven

Vraag 4

Kan ik de zoekresultaten beperken door op het kaartje een gemeente aan te klikken? Het kaartje is van de zoekpagina verwijderd.

terug naar boven

Vraag 5

Kan ik alleen zoeken via het zoekformulier?

U kunt ook bladeren door de collecties met de knop Navigeren door het Archieven overzicht en door de toegangen voor zover die gepubliceerd staan bij elk archief afzonderlijk.

terug naar boven

Vraag 6

Is het mogelijk om alleen in één bron te zoeken en/of per archiefdienst?

Dat kan. Ukunt selecteren per soort bron en per archiefdienst. Zonder selectie vooraf start een zoekactie naar alle treffers in alle archieven en collecties. Wanneer die op uw scherm gepresenteerd staan kunt u de zoekresultaten ook nog beperken per bron en/of per archiefdienst.

terug naar boven

Vraag 7

Kan ik op GooienVechthistorisch.nl mijn stamboom uitzoeken?

Genealogische bronnen, zoals de registers van de burgerlijke stand, de bevolkingsregisters, de doop- trouw- en begraafboeken zijn nog niet in digitale vorm te raadplegen. U bent daarvoor van harte welkom op onze studiezalen.Voor digitaal bronnenonderzoek verwijzen we u naar een site als bijvoorbeeld www.genlias.nl. Daar vindt u al alle openbare akten van huwelijken in Noord-Holland, dus ook in de regio Gooi en Vechtstreek. Zie ook de pagina Aardige links. Het is natuurlijk wel mogelijk om op familienaam te zoeken. U zult veel titels van biografische en genealogische studies en/of afbeeldingen aantreffen. Ook in de beschrijvingen van archiefstukken komen veel familie- en persoonsnamen voor. Binnenkort plaatsen we onze indexen op persoonsnamen op de site. Vergeet u vooral ook niet de kranten. Die zijn op elk woord en elke naam doorzoekbaar.

terug naar boven

Vraag 8

Wat gebeurt er met mijn e-mail aan info@gooienvechthistorisch.nl ?

Alle mails die binnenkomen worden doorgestuurd naar de twee archiefdiensten. Daar kan men beoordelen welke dienst het meest in aanmerking komt om uw vraag in behandeling te nemen. U krijgt dus ook antwoord van de archiefdienst die uw e-mail in behandeling heeft genomen.

terug naar boven

Vraag 9

Wat gebeurt er met mijn gegevens bij aanmelding voor de Nieuwsbrief en voor Mijn dossier?

Wij vragen u alleen om gegevens die noodzakelijk zijn om u bijvoorbeeld de digitale Nieuwsbrief toe te kunnen zenden. De door u verstrekte gegevens worden uitsluitend aangewend voor het doel waarvoor u ze aan ons ter beschikking hebt gesteld. Ze worden niet aan derden afgegeven. Als u zich afmeldt worden de gegevens verwijderd uit onze bestanden.

terug naar boven

Vraag 10

Kan ik onbeperkt gebruik maken van de beelden die ik vind op GooienVechthistorisch.nl?

Voor eigen, niet-commercieel gebruik kunt u de teksten, beelden en geluiden die u op deze site vindt gebruiken. U moet bij publicatie of op andere manier verder verspreiden wel GooienVechthistorisch.nl en de beherende archiefdienst als bron vermelden. Zie voor meer informatie de pagina Copyright.

terug naar boven

Laatst gewijzigd: 06/01/14