Over deze site


Hartelijk welkom op de website Gooi en Vecht Historisch, de site van de archiefdiensten van Hilversum en Naarden. U vindt hier informatie over de verre en de minder verre geschiedenis van het Gooi en de Noordelijke Vechtstreek. In dit gebied liggen de Noord-Hollandse gemeenten Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden en Wijdemeren. Hierbij hoort ook de geschiedenis van de voormalige gemeenten Ankeveen, 's-Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht en Nederhorst den Berg. Naast specifieke informatie over de afzonderlijke plaatsen biedt de site voor het eerst de mogelijkheid om de geschiedenis van de streek in samenhang te zien en op onderwerp te doorzoeken. Wij wensen u dan ook veel verrassende ontdekkingen toe!

Wat vindt u op deze site ?
Terwijl aan de rechterkant van deze pagina de mogelijkheid bestaat direct op naam of onderwerp te zoeken kunt u ook meer uitgebreid zoeken of meer verfijnd zoeken bij Uw zoekvraag, deze mogelijkheid vindt u aan de bovenkant van deze pagina.

Wanneer u eens wil kijken welke bijzondere archiefstukken de archiefdiensten bezitten dan vindt u een kleine expositie hiervan bij Mooi en bijzonder onder Archiefschatten. Hier vindt u ook artikelen over de geschiedenis van de verschillende plaatsen.

Bij Over ons vindt u informatie over de archiefdiensten in Hilversum en Naarden.

Onder Contact vindt u de adressen van de archieven en de mogelijkheid per e-mail te reageren wanneer u een op- of aanmerking heeft over de site.

Selectie van de dag
Wij willen u graag op een idee brengen. De archiefdiensten beheren archieven, foto's, prenten en kranten waar u niet zo snel aan zou denken. Daarom presenteren wij op deze plaats dagelijks een nieuwe serie willekeurige voorbeelden uit onze archieven en collecties. Laat u inspireren!

 

 

 

 

 

Laatst gewijzigd: 14/06/17