Genealogische indexen online

Het Streekarchief Gooi en Vechtstreek heeft een grote hoeveelheid genealogische gegevens op zijn website gepubliceerd. Het gaat om digitale indexen op doop-, trouw- en begraafboeken, gerechtelijke archieven en notariële archieven uit de periode 1550-1811 van Ankeveen, Blaricum, 's-Graveland, Hilversum, Kortenhoef, Laren, Loosdrecht en Nederhorst den Berg. Vrijwilligers hebben 30 jaar gewerkt aan het maken van deze indexen. Zij hebben zo’n 70.000 akten verwerkt, wat nu geresulteerd heeft in ruim 200.000 beschikbare records. Met de online publicatie van de indexen wordt onderzoek naar familiegeschiedenis en geschiedenis van het dorp en het doen en laten van zijn inwoners aanzienlijk vergemakkelijkt.

De indexen bieden een enorme diversiteit aan informatie. U vindt niet alleen gegevens over dopen, huwelijken en begraven maar ook over overdracht van onroerend goed, boedelscheidingen, huwelijksvoorwaarden, hypotheken, schuldbekentenissen, faillissementen, voogdbenoemingen, testamenten etc.

Al deze gegevens zijn vanaf nu doorzoekbaar via de website. Op de zoekpagina vindt u ook hulp bij het zoeken en een overzicht van de beschikbare digitale genealogische indexen. Aan de indexen zijn geen digitale documenten gelinkt. Voor inzage in de originele akten zult u dus nog wel een bezoek moeten brengen aan het Streekarchief.

Klik voor vergroting
Oudste akte die geïndexeerd is, waarin staat dat Heijnrick een stuk land koopt, 1553. Afkomstig uit het archief Gerecht Kortenhoef 1553-1811.

Laatst gewijzigd: 18/04/17